Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη ανήμερα των Χριστουγέννων (pics)

Άλλοτε τη σημερινή ημέρα η Θεσσαλονίκη, όπως και κάθε πόλη του κόσμου, ήταν γεμάτη κόσμο που γιόρταζε τα Χριστούγεννα και έκανε τις βόλτες του στους δρόμους της πόλης ή επισκεπτόταν μαγαζιά είτε για φαγητό είτε για καφέ.

Φέτος η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τελείως τα δεδομένα και όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες από το GRTimes.gr, η πόλη είναι έρημη.

Άδειοι κεντρικοί δρόμοι που μέχρι χθες – λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας – συναντούσε κάνεις πολύ κίνηση, ελάχιστοι είναι όσοι κινούνται στα πεζοδρόμια, με κυρίως αυτούς που πάνε σε κάποιον ναό ή επιστρέφουν, και τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται επί ποδός για τη διενέργεια ελέγχων.

θεσσαλονικη δρομοι κινηση4

Ενώ χθες, παραμονή Χριστουγέννων, από νωρίς το πρωί, κρεοπωλεία, η αγορά Καπάνι, ζαχαροπλαστεία και παντοπωλεία «έσφυζαν» από ζωή από καταναλωτές που έσπευσαν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

θεσσαλονικη δρομοι κινηση5

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το απόγευμα πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τη βόλτα τους στην στολισμένη πόλη και θέλησαν να φωτογραφηθούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους.

θεσσαλονικη δρομοι κινηση6

Σήμερα, όμως, η εικόνα στους δρόμους της πόλης είναι πολύ διαφορετική.

θεσσαλονικη δρομοι κινηση7

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ