Αίγυπτος: Φοβούνται νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο

Την προσδοκία τους να έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού της Αιγύπτου  μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, εκφράζουν πηγές του Υπουργείου Υγείας της χώρας, καθώς δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ένα νέο, τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι πιθανό να ξεσπάσει τότε.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκαναν αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Ελ Ουατάν» της Αιγύπτου, αποδίδοντας την ανησυχία τους για την αύξηση μέχρι τότε των κρουσμάτων στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και στην Χώρα του Νείλου η μετάλλαξη «Δέλτα».

Όπως τονίζουν, σε αυτήν την περίπτωση, οι ιατροί θα προτείνουν να ενισχυθεί η σειρά των φαρμάκων που θα ενδείκνυνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτερα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Και επισημαίνουν ότι το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε αναμενόμενου κύματος ή μετάλλαξης της πανδημίας.

Τέλος, αναφέρουν ότι αν πράγματι έχει εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο το 20% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τα ποσοστά θανάτου στο τέταρτο κύμα θα μειωθούν έως και 88 τοις εκατό, καθώς το εμβόλιο κορονοϊού μειώνει δραστικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ