ΑΕΛ: Πληρώνει 150 χιλιάδες ευρώ σε παίκτη που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της, για να κάνει μεταγραφές!

Ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίστηκε ποτέ με την ΑΕΛ καλείται να πληρώσει η θεσσαλική ΠΑΕ για να αποφύγει την απαγόρευση μεταγραφών!

Μπουγιουρντί από το CAS ήρθε στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί πρέπει να καταβάλουν 150 χιλιάδες ευρώ στον Αλβανό ποδοσφαιριστή, Ιντρίζ Μπάτα, ο οποίος δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα τους, προκειμένου να γλιτώσουν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2018, αλλά η ομάδα του κάμπου ακύρωσε τη μεταγραφή, επειδή υπήρχε φωτογραφία του παίκτη στο ίντερνετ που πανηγύριζε κάνοντας με τα χέρια του το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας!

Η ΑΕΛ ήρθε σε διακανονισμό με τον παίκτη και τα χρήματα θα δοθούν σε τρεις δόσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Σωτήρης Μάρκου μαζί με τον τότε Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Βάνη και σε συνεργασία με ένα Ρουμάνο μάνατζερ έστειλαν αντί απλής προτάσεως μεταγραφής, δεσμευτικό συμβόλαιο σε έναν καλό Αλβανό ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν Τιράνων ονόματι Idzir Batha, δεσμευόμενοι με συμβόλαιο τριών ετών για την ΠΑΕ ΑΕΛ με συνολικές αποδοχές 250.000,00€.

Τότε ο κ. Κούγιας ακύρωσε την πρόταση, χωρίς να γνωρίζει ότι το συμβόλαιο ήταν δεσμευτικό, αλλά ο ποδοσφαιριστής και ο Ρουμάνος μάνατζερ του προσέφυγαν στην Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της UEFA και επέτυχαν να εκδώσουν απόφαση με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ έπρεπε να πληρώσει 250.000,00€ στον ποδοσφαιριστή λόγω σφάλματος;;; Μάρκου – Βάνη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προσέφυγε στο CAS και προ ολίγων ημερών εξεδόθη η απόφαση με την οποία μειώθηκε το ποσό στις 150.000,00€. Ήδη η ΠΑΕ ΑΕΛ συμφώνησε με τους Ισραηλινούς δικηγόρους του παίκτη και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή την άμεση προκαταβολή του 1/3 του ποσού και την σταδιακή του εξόφληση του μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση που αναγκάστηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ, λόγω σφάλματος του κ. Σωτήρη Μάρκου στον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων του Ισπανού ποδοσφαιριστή Gallego Pablo, να καταβάλει τροφεία στην πρώην ομάδα του Sociedad Deportiva Uesca ύψους 150.000,00€, ποσό το οποίο έχει ήδη εξοφληθεί.

Το ίδιο δυστυχώς πρέπει να γίνει και στην περίπτωση Batha, γιατί αλλιώς η ΠΑΕ ΑΕΛ κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών για την περίοδο του Ιουλίου».

sportime.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ