Ανοίγει η εστίαση: Πώς θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά – Οι πρώτες αντιδράσεις των επιχειρηματιών (vid)

Στις 3 Μαΐου ανοίγει και πάλι η εστίαση μετά από διάστημα έξι μηνών όπου τα καταστήματα είχαν βάλει λουκέτα, καθώς ο καλός καιρός επιτρέπει τη λειτουργία με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε και χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις 3 Μαΐου 2021 επαναλειτουργεί η εστίαση (εστιατόρια και καφετέριες) μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό, με συνεχή ωστόσο παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Πολλοί ήταν εκείνοι που από την Τετάρτη, και πριν ο πρωθυπουργός επιβεβαιώσει την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών για άνοιγμα στις 3 Μαΐου, άρχισαν τις προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Σύμφωνα με τον Μάκη Ρούσσο, επιχειρηματία και αντιπρόεδρο Σωματείου εστίασης Bareca, πρόκειται για ένα ξαφνικό άνοιγμα:

«Πρώτον γιατί δεν προλαβαίνουν πολλά μαγαζιά να προετοιμαστούν και λόγω εργασιών συντήρησης αλλά και για να προμηθευτούν εμπόρευμα. Επίσης το ξαφνικό άνοιγμα της εστίασης προηγείται από το πρόγραμμα επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα μαγαζιά μετά από έξι μήνες».

Πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, τους οποίους δε διαθέτουν όλα τα μαγαζιά, αλλά και το ωράριο το οποίο περιορίζει την βραδινή τους λειτουργία.

Πώς θα μπορούμε να επισκεφτούμε τα μαγαζιά

Πλέον δεν χρειάζεται να καθόμαστε μόνο με μέλη της οικογένειας αλλά θα είμαστε τέσσερα άτομα και θα υπάρχει απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στα τραπέζια. Στους καταστηματάρχες αναμένεται να δοθούν πλατείες και πεζοδρόμια για να τους διευκολύνουν, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των μαγαζιών.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ