Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech και στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Το εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer είναι πιθανό να είναι εξίσου αποτελεσματικό έναντι ενός ταχέως μεταδιδόμενου στελέχους του ιού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια εργαστηριακή μελέτη.

Η παραλλαγή, γνωστή ως B.1.1.7, έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, γεγονός που αύξησε την ανησυχία ότι θα μπορούσε να καμφθεί η ανοσολογική άμυνα των εμβολίων κυκλοφόρησαν παγκοσμίως.

Ωστόσο, οι ερευνητές στα κεντρικά γραφεία της BioNTech στο Μάιντς διαπίστωσαν ότι μια δοκιμαστική έκδοση του ιού που μεταφέρει όλες τις μεταλλάξεις του νέου στελέχους εξουδετερώθηκε από αντισώματα στο αίμα 16 ασθενών που είχαν λάβει το εμβόλιο σε προηγούμενες δοκιμές, οι μισοί από τους οποίους ήταν άνω των 55 ετών.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι «δεν υπήρχε βιολογικά σημαντική διαφορά στη δραστηριότητα εξουδετέρωσης» μεταξύ των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών δοκιμών με το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού, που αναλύθηκαν στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο, και τη νέα παραλλαγή.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ