Βασιλακόπουλος: «Ασπίδα» μας στη μετάλλαξη «Δ» είναι το εμβόλιο

Η μόνη μας άμυνα στην ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι να εμβολιαστούμε όσο πιο άμεσα και μαζικά είναι δυνατόν, τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Πρέπει να φοβόμαστε γιατί απεδείχθει από επιδημιολογικές και όχι εργαστηριακές μελέτες ότι η ινδική μετάλλαξη είναι 50-60% πιο μεταδοτική σε σχέση με το βρετανικό στέλεχος, «Ως εκ τούτου ο ιός αποδεικνύει ότι βρίσκει τρόπους να γίνεται πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει. 

Αμύνεται σε αυτό που του βάζουμε εμείς ως εμπόδιο, που είναι ο εμβολιασμός» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής πάντως ο εμβολιασμός φαίνεται να καλύπτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ανεξαρτήτως του σκευάσματος που θα χορηγηθεί, το στέλεχος Δ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπενθύμισε πως ο πλήρως εμβολιασμένος είναι απόλυτα προστατευμένος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, από την σοβαρή νόσηση και τον θάνατο.

Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση πως η ινδική μετάλλαξη θα είναι το επικρατούν στέλεχος του ιού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ