Βελόπουλος: Με τον δανεισμό υπερχρεώνουμε τις επόμενες γενιές

Στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αναφέρθηκε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 και επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

«Πεθαίνουμε δημογραφικά. Ελπίζουμε ότι κάποια κυβέρνηση θα επανορθώσει κάποια στιγμή την οικονομία, αλλά το δημογραφικό αφορά την Ελλάδα. Και Ελλάδα υπάρχει όσο υπάρχουν Έλληνες. Δεν χρειάζονται σοφιστείες ούτε να είναι κάποιος ειδικός. Δείτε τι έγινε στην Ουγγαρία. Με την πολιτική που ακολούθησε ο Ορμπάν στο δημογραφικό πέτυχε την αύξηση των γεννήσεων μέσα σε τρία χρόνια» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Ας αντιγράψουμε επιτυχημένες συνταγές. Χρειαζόμαστε κι άλλους Έλληνες, γιατί χωρίς νέους εργαζόμενους θα υπάρχουν μόνο γέροι και κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν για τις συντάξεις αυτών των γέρων. Χρειάζεται λοιπόν άσκηση οικονομικής πολιτικής και όχι ευχολόγια και υμνολόγια» 

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Οικονομίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την αντίθεσή του με τον δημόσιο δανεισμό.

«Είναι αλήθεια ότι τον πρώτο μήνα η Ελλάδα δανείστηκε 7,12 δισ. ευρώ. Κάποια από αυτά είναι με ομόλογα και κάποια με έντοκα γραμμάτια. Συγκεκριμένα, 5,5 δισ. είναι με ομόλογα και 1,62 δισ. με έντοκα. Με τον δανεισμό υπερχρεώνουμε τις επόμενες γενιές. Και αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς, όταν μιλάμε για οικονομική πολιτική αναφερόμαστε στην παραγωγή πλούτου, για να μπορεί η χώρα να πληρώνει τις υποχρεώσεις της».

«Η Ελλάδα έχει ένα πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα λέγεται τουρισμός», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

«Η πανδημία δεν φαίνεται να τελειώνει άμεσα και χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται υπό κατάρρευση. Και δεν αναφέρομαι στα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. 450.000 οικογένειες έχουν μηδενικό εισόδημα. Το επίδομα ανεργίας που έπαιρναν έληξε τον Δεκέμβριο του 2020 και δικαιούνται νέα παράταση. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους. Πώς θα πληρώσουν ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα οχημάτων, το φαγητό των παιδιών τους; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος. 

Λόγω της πανδημίας επιβάλατε να μπαίνουν στα ταξί ένα έως δυο άτομα. Καλά κάνατε. Γιατί όμως δεν δώσατε ένα επίδομα στους οδηγούς ταξί; Γιατί δεν το εντάξατε στον σχεδιασμό σας;».

Ο κ. Βελόπουλος επικρότησε το μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων. 

«Κάνατε όμως και ένα καλό. Υιοθετήσατε και μια πρόταση της Ελληνικής Λύσης. Αναφέρομαι στην επιδότηση των πάγιων δαπανών της μαζικής εστίασης και των λοιπών επιχειρήσεων. Βγήκε όμως την άλλη μέρα ο υπουργός και είπε ότι θα πάρει αυτός τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης. Το ανασκεύασε εκ των υστέρων, αλλά η ουσία είναι ότι το είπε. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα κοινωνικά και στα υγειονομικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Βελόπουπουλος έκανε λόγο για «λάθη».

«Τώρα που “κοκκίνισε” η Αττική εσείς ανοίγετε τα γυμνάσια και τα λύκεια και όσο δεν ήταν “κόκκινη” τα είχατε κλειστά. Μας λέτε ότι πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό για να μην κολλήσουμε κορονοϊό και πήγε ο πρωθυπουργός στα Τρίκαλα, σε μία εκδήλωση που ήταν κόσμος συγκεντρωμένος. Όταν είναι ο πρωθυπουργός παρών δεν κολλάει ο ιός; Βγαίνουν οι υπουργοί και καταγγέλλουν τις συναθροίσεις και υπάρχει έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο προς την ΕΛΑΣ που λέει ότι επιτρέπεται η συμμετοχή σε συναθροίσεις και σε διαδηλώσεις με «κωδικό 6». Μα έτσι δεν γίνεστε πειστικοί. Τι να πω για την αποτυχία των lockdown; Σκοτώσατε την οικονομία με τα συνεχή lockdown. Όταν έχεις τους ανθρώπους για ένα χρόνο κλεισμένους στα σπίτια τους, θα τους τρελάνεις», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Για το θέμα των εμβολιασμών ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Η εμμονή σας με την Pfizer δημιουργεί ιδιαίτερους προβληματισμούς. Επίσης, δεν μιλάτε καθόλου για τα φάρμακα κατά του ιού. Πώς έγινε καλά ο Τραμπ; Και ξέρετε γιατί δεν μιλάτε; Γιατί το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικά σε 10 εκατ. Έλληνες, ενώ το φάρμακο θα πάρει μόνο όποιος είναι άρρωστος. Θα μείνω στο φάρμακο. Βγήκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ, η κ. Λάζαρη και μίλησε για την κολχικίνη, η οποία όπως μας είπε βγαίνει από τον κρόκο Κοζάνης. Εσείς μας κοροϊδεύατε και κάνατε λόγο για ματζούνια, αλλά δεν είναι ματζούνια. Είναι πολύ απλά η δυνατότητα της χώρας μας να κάνει βαριά βιομηχανία με τα βότανα», ανέφερε. 

«Έχω να υποβάλω κάποια ερωτήματα και θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αν εμβολιαστώ θα μπορέσω να σταματήσω να φοράω μάσκα; Οι ειδικοί σας λένε πως όχι. Θα λειτουργούν κανονικά τα εστιατόρια, τα καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι, στάδια; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Θα είμαι ανθεκτικός στον κορονοϊό; Οι ειδικοί σας λένε πως μάλλον δεν θα εμποδίσει να ξανα-κολλήσω. Μπορώ να σταματήσω την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αγκαλιάσω τον πατέρα μου; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Θα είμαι μεταδοτικός; Οι ειδικοί σας λένε ότι μπορεί να μεταδώσω τον ιό. Ποιο το όφελος του εμβολιασμού; Οι ειδικοί σας λένε ότι δεν θα με σκοτώσει. Είστε βέβαιοι γι΄ αυτό; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Εάν ο ιός στατιστικά δεν με σκοτώνει γιατί να εμβολιαστώ; Οι ειδικοί σας λένε για την προστασία των άλλων. Αν εμβολιαστώ είναι σίγουρο ότι δεν θα κολλήσω; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Αν εμβολιαστώ θα ξανα-βγω θετικός χρησιμοποιώντας το PCR; Οι ειδικοί σας λένε όχι. Στην πραγματικότητα θα βγω θετικός χρησιμοποιώντας PCR ακόμα πιο γρήγορα. Αν εμβολιαστώ διατρέχω τον κίνδυνο σοβαρών θανατηφόρων παρενεργειών; Οι ειδικοί σας λένε ότι δεν ξέρει κανείς. Όταν οι ειδικοί σας τα λένε αυτά πώς θα γίνετε πειστικοί; Δεν είμαι εναντίον των εμβολίων αλλά αν δεν είμαι σίγουρος 100% για την αποτελεσματικότητά τους δεν μπορώ να κάνω τον κράχτη για να πείσω τον κόσμο», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος. 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο νόμο για τα πανεπιστήμια.

«Έχει παρατηρηθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνείτε στα μεγάλα, στα εθνικά και διαφωνείτε στα ελάσσονος σημασίας, στα μικρά, που γίνονται μεγάλα από εσάς. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι τοποθετείτε αστυνομία στα πανεπιστήμια. Το πρόβλημα είναι το αίτιο. Γιατί φθάσαμε να χρειάζεται αστυνομία στα πανεπιστήμια. Το θέμα είναι πώς θα θεραπεύσουμε το πρόβλημα. Και θα γίνει από εσάς της ΝΔ. Θα πρέπει να ξεκινήσετε εσείς καταργώντας τη ΔΑΠ. Καταργήστε όλες τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Να σταματήσουν οι συναλλαγές μεταξύ φοιτητών. Να στηθούν ειδικά μηχανήματα στην είσοδο των πανεπιστημίων, όπως γίνεται στα αεροδρόμια και να μην εισέρχεται στα πανεπιστήμια κανείς, ο οποίος δεν έχει δουλειά στο χώρο», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε: «Ο Έλληνας χρειάζεται αγωγή, μόρφωση, και κυρίως χρειάζεται να ξεκόψουμε από την στείρα κομματική αντιπαράθεση για να καταργηθεί η ανομία στα πανεπιστήμια. Αν δεν το κάνετε αυτό 5.000 και 10.000 αστυνομικοί δεν θα είναι αρκετοί για να φυλάξουν τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ