Βραβείο δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia»: Προκηρύσσεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκηρύσσει το βραβείο δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia», στη μνήμη της αδικοχαμένης δημοσιογράφου από τη Μάλτα.

H Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία δολοφονήθηκε το 2017, έπειτα από μακρά σειρά παρενοχλήσεων και απειλών που δεχόταν, προκειμένου να σταματήσει τις έρευνες που διεξήγαγε επί ζητημάτων διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος και σκανδάλων.

Το βραβείο θα απονεμηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή, για σημαντικά δημοσιογραφικά επιτεύγματα, τα οποία υπερασπίζονται και προάγουν τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ.

Τα υποψήφια άρθρα μπορούν να υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας https://daphnejournalismprize.eu/ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας (12:00 ώρα Βρυξελλών).

Γίνονται δεκτές υποψηφιότητες από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αρκεί η δημοσιογραφική εργασία να έχει μεταδοθεί ή δημοσιευθεί σε ΜΜΕ που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ