Βρετανία: Εκτός BBC o «εξομολογητής» της Νταιάνα

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το BBC, ο Μάρτιν Μπασίρ, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος από το 2016 έχει αναλάβει την κάλυψη του θρησκευτικού ρεπορτάζ για τη βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποχώρησε λόγω προβλημάτων υγείας.

Τεράστια ώθηση στην καριέρα του, έδωσε η συνέντευξη που πήρε στην πριγκίπισσα Νταιάνα, δύο χρόνια πριν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, ενώ την καταδίωκαν παπαράτσι.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη που έχει αφήσει εποχή, η Νταιάνα επιβεβαίωνε ότι υπήρχαν «τρία πρόσωπα» στον γάμο της, αναφερόμενη στη σχέση που διατηρούσε ο Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ενώ παραδέχθηκε ότι κι εκείνη είχε σχέση με έναν άλλον άνδρα.

Περίου 25 χρόνια μετά, ο αδελφός της Νταϊάνας, Τσάρλς Σπένσερ, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι είχε πλαστογραφήσει έγγραφα για να καταφέρει να πάρει αυτήν τη συνέντευξη.

«Ο Μάρτιν Μπασίρ παραιτήθηκε από το πόστο του υπεύθυνου του θρησκευτικού ρεπορτάζ και αποχωρεί από τον όμιλο», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του BBC News Τζόναθαν Μάνρο.

«Μας ανακοίνωσε την απόφασή του τον περασμένο μήνα, λίγο πριν από την εισαγωγή του σε νοσοκομείο για μια ακόμη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά», συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως λόγω των «επίμονων προβλημάτων», ο Μάρτιν Μπασίρ αποφάσισε να «επικεντρωθεί στην υγεία του».

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ