Γαλλία: Ανοίγει σε όλους τους ενήλικες ο εμβολιασμός από 31 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ έκανε σήμερα γνωστό πως ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα είναι ανοικτός για όλους τους ενήλικες στη χώρα από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ήτοι δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προβλεπόμενη αρχικά ημερομηνία

Τα επαγγέλματα προτεραιότητας, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ αυτών οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι ταμίες ή οι οδηγοί λεωφορείων, θα μπορούν, από την πλευρά τους, να κάνουν εμβόλιο από τις 24 Μαΐου, ανακοίνωσε, επιπλέον, ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

«Όλο και περισσότεροι εμβολιασμοί: αφού ξεπεράσαμε με επιτυχία το όριο των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμένων με μια πρώτη δόση, το περασμένο Σάββατο, έχουμε ήδη επιπλέον ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους και επομένως η κυβέρνηση αποφάσισε, έπειτα από αίτημα του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, να επιταχύνει περισσότερο» τους εμβολιασμούς, εξήγησε ο Ζαν Καστέξ.

Αυτή η «επιτάχυνση» μπορεί να «επιτραπεί από το γεγονός ότι θα παραλάβουμε πολλές δόσεις έως το τέλος του μήνα Ιουνίου, επομένως πρέπει να έχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμών όσο το δυνατόν υψηλότερο και αυτό είναι εφικτό, χάρη στην κινητοποίηση που δεν αποδυναμώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει 16 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο, κατόπιν 32 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να φθάσει τους 30 εκατομμύρια εμβολιασμένους με μια πρώτη δόση στις 15 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ