Γερμανία: Μοναχές «νοίκιαζαν» ορφανά αγόρια για όργια σε επιχειρηματίες

Μια απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει φρικτές πράξεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης νέων αγοριών, τις οποίες διευκόλυναν καλόγριες της Αρχιεπισκοπής της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Daily Beast, τα ευρήματα της έρευνας, που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα μετά από αγωγή των θυμάτων εναντίον της Αρχιεπισκοπής, δεν έχουν δει επίσημα το φως της δημοσιότητας, όμως το περιεχόμενο της έκθεσης φέρεται πως έχει διαρρεύσει σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Οι 560 σελίδες της έκθεσης περιγράφουν πώς οι μοναχές που διοικούσαν μοναστήρι στο Σπάγιερ της Γερμανίας μεταξύ του 1960 και του 1970 «ενοικίασαν» ορφανά αγόρια σε επιχειρηματίες και κληρικούς, που τα κακοποίησαν για εβδομάδες πριν τα «επιστρέψουν».

Μάλιστα, μερικά από τα ορφανά αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε «όργια και σεξ με συμμετοχή πολλών ατόμων» πριν επιστρέψουν στο μοναστήρι όπου οι καλόγριες τους επέπλητταν επειδή είχαν τσαλακωμένα ρούχα ή καλυμμένα με σπέρμα.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 175 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αγόρια ηλικίας 8 έως 14 ετών, κακοποιήθηκαν για δύο δεκαετίες.

Σαν να έφτανε αυτό, μερικά από τα παιδιά δεν μπορούσαν επίτηδες να υιοθετηθούν ή να μεταφερθούν σε ανάδοχο σπίτι, ώστε οι καλόγριες να συνεχίσουν να τα «ρίχνουν στη δουλειά», σύμφωνα με ισχυρισμούς.

Η Αρχιεπισκοπή αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την έκθεση, απαιτώντας από δημοσιογράφους που είδαν τα έγγραφα να υπογράψουν ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Ωστόσο, ο επίσκοπος Καρλ-Χάιντς Βάισμαν, ο οποίος ηγείται της Αρχιεπισκοπής, είπε στα ΜΜΕ ότι η έκθεση ήταν «άθλια», και δεν έπρεπε να δημοσιευτεί, ενώ ο ίδιος ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως πολύ.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ