Το τρίχωμα του σκύλου είναι ο καλύτερος δείκτης για την κατάσταση της υγείας του. Ακόμα και οι πιο μικρές ανωμαλίες ή και διατροφικές ελλείψεις θα κάνουν το τρίχωμα θαμπό, χωρίς γυαλάδα και μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Ποιοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο:

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Πολλές φορές ευθύνεται κάποια αλλεργία που μπορεί να έχουν. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο όπως η γύρη και η σκόνη. Επίσης μπορεί ο σκύλος κάποια αλλεργία σε φαγητό όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τα γαλακτοκομικά.

Βιολογικοί παράγοντες

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά, οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν το τρίχωμα τους. Για παράδειγμα, αν έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή ή άλλες ορμονικές αλλαγές μπορεί να ευθύνονται για τη μεγαλεία απώλεια τρίχας. Ο κτηνίατρος μπορεί εύκολα με μερικέ απλές εξετάσεις να ελέγξει αν υπάρχει πιθανότητα να έχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα ο σκύλος.

Τι να κάνετε:

Η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν προσπαθείς να διορθώσεις πρόβλημα με το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σου. Η τροφή είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία του

Επίλεξε για το κατοικίδιό σου μία τροφή υψηλής ποιότητας με εύπεπτη πρωτεΐνη, βιοτίνη και μία καλή ισορροπία μεταξύ ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο για να δεις αν ο σκύλος σου χρειάζεται συμπληρώματα ή άλλες βιταμίνες που μπορεί να μην παίρνει από την τροφή του.



agrinio24.gr