Γλυκά Νερά: Η αγορά του οικοπέδου στο Πικέρμι και το δάνειο

«Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε σπίτια ήδη χτισμένα, μετά όμως σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας. Είδαμε αρκετά οικόπεδα, τα οποία μας τα έδειχναν μεσίτες» είχε πει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος στην πρώτη του κατάθεση συμπληρώνοντας πως είχαν εξοφλήσει το οικόπεδο.

Ο μεσίτης που είχε υποδείξει στο ζευγάρι πέντε ακίνητα οικόπεδα στο Πικέρμι μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA.  Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει το ζευγάρι είχε βάλει όριο τα 60.000 ευρώ.

«Τους δώσαμε 5 συνολικά οικόπεδα για να χτίσουν. Κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο και είπανε μας ενδιαφέρει ένα από αυτά. Στην συνέχεια, τους στείλαμε χαρτιά. Αυτοί είχαν περιορίσει το κόστος στα 60.000 για την αγορά οικοπέδου. Είχαν έρθει και οι δύο μαζί και είχαν φέρει και το μωρό και ήταν παραμονή των Χριστουγέννων. Πέρσι τα Χριστούγεννα».

Η συμφωνία αυτή δεν έκλεισε ποτέ. Τέλη Ιανουαρίου όμως ο 33χρονος πιλότος έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτη ενός οικοπέδου στη Διώνη Πικερμίου στην περιοχή Δασαμάρι έναντι 55.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης στην εκπομπή, η αγορά γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες με τον πιλότο να εξοφλεί ολόκληρο το ποσό την ημέρα των συμβολαίων.

«Μέσω κάποιου κοινού γνωστού μου είπαν ότι ο άνθρωπος ψάχνει ένα οικόπεδο στην περιοχή της Διώνης στο Πικέρμι και κοίταγε με κάποιους μεσίτες, εγώ είμαι ιδιώτης. Είχαμε κανονίσει αυτό που φαίνεται, 55.000 ευρώ. «Με ενδιαφέρει», μου είπε ο άνθρωπος, «μου κάνει». Μου λέει «να ελέγξω τους τίτλους με τον δικηγόρο», του λέω «σαφέστατα, έλεγξέ τους».

Οι διαδικασίες αρχίσαν μέσα Φεβρουαρίου και αρχές Μαΐου 5 μέρες πριν από τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται.

«Ήταν τέσσερις ή πέντε μέρες νομίζω μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. Πρέπει να ήταν Πέμπτη. Εντωμεταξύ εγώ του είχα πει και το τίμημα να ήταν όλο στο τέλος, με μια τραπεζική επιταγή. Αλλά ο άνθρωπος μου είπε «καλύτερα να δώσω μια προκαταβολή με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό». Κανονικά όλο. Την ημέρα του συμβολαίου πήραμε την τραπεζική επιταγή του υπολοίπου του οικοπέδου και το τίμημα αυτό που σας λέω τελείωσε».

Την ίδια ώρα, το ζευγάρι είχε αναθέσει σε μια κατασκευαστική εταιρεία την κατασκευή του σπιτιού συνολικής αξίας 190.000 ευρώ δίνοντας προκαταβολή το ποσό των 15.000 ευρώ. «Τα ποσά αυτά, δηλαδή οι 190.000 ευρώ για την κατασκευή και οι 55.000 ευρώ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο 160.000 ευρώ. Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ