Γλυκά Νερά: Τα νέα ντοκουμέντα από τη σοφίτα και το οικόπεδο που αγόρασε ο συζυγοκτόνος

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

Ο 33χρονος βρίσκεται σε πτέρυγα αυξημένης προστασίας στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ φέρεται να ζήτησε να δουλέψει για να «περνάει η ώρα» του και να μειωθεί η θητεία του.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση των κοινωνικών λειτουργών για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της – μόλις ενός έτους Λυδίας, κόρης της άδικα δολοφονημένης Καρολάιν και του 32χρονου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σύμφωνα με το MEGA.

Κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τόσο την οικογένεια της αδικοχαμένης 20χρονης στην Αλόννησο, όσο και την οικογένεια του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η οικογένεια της Καρολάιν θέλει να διεκδικήσει την πλήρη επιμέλεια του μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, το περιβάλλον της μητέρας είναι το πιο κατάλληλο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Την ίδια στιγμή και -με τα έως τώρα δεδομένα- η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έχει καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία Ανηλίκων για συνεπιμέλεια του παιδιού.

Ωστόσο, η συνεπιμέλεια πρακτικά είναι δύσκολη, καθώς η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν ζει στην Αλόννησο και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα.

Η σπασμένη πόρτα της σοφίτας και το ψέμα του 33χρονου συζυγοκτόνου

Στην εκπομπή Live News του Mega δημοσιοποιήθηκε μία φωτογραφία από την σπασμένη πόρτα της σοφίτας, που θεωρείται πως είναι αποδεικτικό στοιχείων των εντάσεων που δημιουργούνταν στο σπίτι.

Είναι η πόρτα στη σοφίτα της μεζονέτας που έχει σπάσει, λίγο πριν μεταφερθεί σε μαραγκό για την επισκευή, με τον μαραγκό που την ανέλαβε να φέρνει στο μυαλό του όλα όσα ειπώθηκαν τότε.

Μιλώντας στο Live News στο MEGA, ο άνδρας θυμάται τα λόγια του πιλότου. Του είπε, όπως χαρακτηριστικά λέει, πως επρόκειτο για την πόρτα του μπάνιου. Κάτι που διαψεύδεται από την εικόνα.

Η σπασμένη πόρτα βρίσκεται στην είσοδο του δωματίου στη σοφίτα. Εκεί που 6 μήνες μετά, έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή, η άτυχη Καρολάιν από τα χέρια του συζύγου της.

Όπως λέει ο μαραγκός, ο πιλότος του είπε πως έσπασε την πόρτα μόλις διαπίστωσε πως το μωρό του είχε κλειδωθεί μέσα. Δεν επεκτάθηκε και εκείνος δεν θέλησε να επιμείνει για να μάθει περισσότερα. Στο μυαλό του όμως από τότε υπήρχε ένα βασικό ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να κλειδωθεί ένα μωρό λίγων μηνών μόνο του στο μπάνιο;

Ο 33χρονος ήταν ευγενέστατος και όταν ετοιμάστηκε η πόρτα πλήρωσε για να την βάλει και πάλι στο σπίτι. Στο δωμάτιο της σοφίτας κι όχι στο μπάνιο που είχε πει, πιθανότατα για να αποφύγει σκέψεις που δεν ήθελε με τίποτα…

Ο κ. Φραγκίσκος Συνοδινός, ο ξυλουργός που επισκεύασε την εν λόγω πόρτα έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να έσπασε.

«Η πόρτα στη φωτογραφία είναι όπως του την έδωσα. Μου την έφερε μετά τον Γενάρη. Είναι μια καλή μεσόπορτα κατασκευασμένη από ξυλουργό, δεν είναι ‘χάρτινη’ πόρτα, του εμπορίου. Με μια κλωτσιά δεν γίνεται έτσι. Όταν κλειστούνε στο μπάνιο μου φέρνουν τέτοιες πόρτες, γιατί τις χτυπάνε, τις κλωτσάνε για να ανοίξουν γιατί μπορεί να έχει κλειδωθεί κάποιος, να έχει σπάσει το κλειδί κ.λ.π.

Έχει χτυπηθεί η πόρτα για να ανοίξει. Είναι χτυπημένη με κάτι, δεν είναι με σίδερο, υπάρχει περίπτωση να είναι με το χέρι ή με κάτι μεγάλο και με σφυρί μπορεί να γίνει. Όταν μου την έφερε μου είπε ότι ”κλείστηκε μέσα το παιδί στο μπάνιο και αναγκάστηκα να την σπάσω για να βγάλω το παιδί έξω”. Δεν μου την άφησε να την βάψω γιατί ήταν παραπάνω το κοστολόγιο».

Η αγορά του οικοπέδου στο Πικέρμι και το δάνειο

«Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε σπίτια ήδη χτισμένα, μετά όμως σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας. Είδαμε αρκετά οικόπεδα, τα οποία μας τα έδειχναν μεσίτες» είχε πει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος στην πρώτη του κατάθεση συμπληρώνοντας πως είχαν εξοφλήσει το οικόπεδο.

Ο μεσίτης που είχε υποδείξει στο ζευγάρι πέντε ακίνητα οικόπεδα στο Πικέρμι μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA.  Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει το ζευγάρι είχε βάλει όριο τα 60.000 ευρώ.

«Τους δώσαμε 5 συνολικά οικόπεδα για να χτίσουν. Κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο και είπανε μας ενδιαφέρει ένα από αυτά. Στην συνέχεια, τους στείλαμε χαρτιά. Αυτοί είχαν περιορίσει το κόστος στα 60.000 για την αγορά οικοπέδου. Είχαν έρθει και οι δύο μαζί και είχαν φέρει και το μωρό και ήταν παραμονή των Χριστουγέννων. Πέρσι τα Χριστούγεννα».

Η συμφωνία αυτή δεν έκλεισε ποτέ. Τέλη Ιανουαρίου όμως ο 33χρονος πιλότος έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτη ενός οικοπέδου στη Διώνη Πικερμίου στην περιοχή Δασαμάρι έναντι 55.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης στην εκπομπή, η αγορά γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες με τον πιλότο να εξοφλεί ολόκληρο το ποσό την ημέρα των συμβολαίων.

«Μέσω κάποιου κοινού γνωστού μου είπαν ότι ο άνθρωπος ψάχνει ένα οικόπεδο στην περιοχή της Διώνης στο Πικέρμι και κοίταγε με κάποιους μεσίτες, εγώ είμαι ιδιώτης. Είχαμε κανονίσει αυτό που φαίνεται, 55.000 ευρώ. «Με ενδιαφέρει», μου είπε ο άνθρωπος, «μου κάνει». Μου λέει «να ελέγξω τους τίτλους με τον δικηγόρο», του λέω «σαφέστατα, έλεγξέ τους».

Οι διαδικασίες αρχίσαν μέσα Φεβρουαρίου και αρχές Μαΐου 5 μέρες πριν από τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται.

«Ήταν τέσσερις ή πέντε μέρες νομίζω μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. Πρέπει να ήταν Πέμπτη. Εντωμεταξύ εγώ του είχα πει και το τίμημα να ήταν όλο στο τέλος, με μια τραπεζική επιταγή. Αλλά ο άνθρωπος μου είπε «καλύτερα να δώσω μια προκαταβολή με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό». Κανονικά όλο. Την ημέρα του συμβολαίου πήραμε την τραπεζική επιταγή του υπολοίπου του οικοπέδου και το τίμημα αυτό που σας λέω τελείωσε».

Την ίδια ώρα, το ζευγάρι είχε αναθέσει σε μια κατασκευαστική εταιρεία την κατασκευή του σπιτιού συνολικής αξίας 190.000 ευρώ δίνοντας προκαταβολή το ποσό των 15.000 ευρώ. «Τα ποσά αυτά, δηλαδή οι 190.000 ευρώ για την κατασκευή και οι 55.000 ευρώ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο 160.000 ευρώ. Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ