Δανείζονται σκύλους και κυκλοφορούν σαν ντελιβεράδες για να αποφύγουν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέους ευρηματικούς τρόπους για να αποφύγουν την απαγόρευση κυκλοφορίας – την πρώτη από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην χώρα – ανακάλυψαν οι Ολλανδοί.

Από το Σάββατο θα επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 04:30 το πρωί. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα delivery, οι courriers και οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων.

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένας ιστότοπος ο οποίος βοηθά όσους πρέπει να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους καθώς τους βρίσκει εθελοντές για αυτή τη δουλειά.

«Συνήθως έχουμε 10 προφορές ημερησίως, όμως από τότε που ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουμε ήδη πάνω από 300», λέει ο ιδιοκτήτης του site.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν θεαματικά οι πωλήσεις ειδικών στολών που συνήθως φορούν οι ντελιβεράδες και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που το διαδικτυακό κατάστημα  Marktplaats.nl, ανέστειλε προσωρινά τις πωλήσεις.

Κάποια άλλα online καταστήματα, προσφέρουν άδεια κουτιά για delivery που προσαρμόζονται σε μηχανάκια ή σε ποδήλατα, αντί 50 ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι ολλανδικές αρχές, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 115 ευρώ.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ