Δημήτρης Λιγνάδης: Έρχονται νέες σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, τις επόμενες ημέρες δύο ακόμη άτομα, τα οποία ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλική κακοποίησης από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας.

Οι επιθέσεις αυτές φέρονται να έγιναν το 2015, όταν τα θύματα ήταν 17 ετών.

Και οι δύο υποθέσεις αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ενώ στη μια περίπτωση μάλιστα καταγγέλλεται και βιασμός, ο οποίος δεν έχει παραγραφεί.

Οι δύο νέοι μάρτυρες είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν για τον εφιάλτη που έζησαν στην 19η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπενθυμίζεται ότι αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε με αιτήματά του προς την 19η ανακρίτρια ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, του κοινοποιήθηκαν τέσσερις κλήσεις για έρευνα στο σπίτι του εντολέα του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης.

Με έγγραφό του ωστόσο στην ανακρίτρια, υποστηρίζει ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων για τις οποίες δεν υπάρχει η δυνατότητα αναβολής, οι έρευνες δεν μπορούν να γίνουν ούτε αύριο (04/03).

Ως εκ τούτου, ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις και συνεννόηση μαζί του για την ημερομηνία και την ώρα «διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Επίσης, με δεύτερο αίτημα, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτύρεται για τον χειρισμό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η ανακρίτρια ικανοποιεί αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες τα αιτήματα του καταγγέλλοντος που κατοικεί στη Σουηδία, ενώ δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα το αίτημα του κατηγορούμενου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του κ. Λιγνάδη και του Αιγύπτιου καταγγέλλοντος.

«Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου», αναφέρει ο κ. Κούγιας.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ