Διευθυντής «Σωτηρία»: Στα όριά του το ΕΣΥ εδώ και έναν μήνα

Το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία τόνισε ο πνευμονολόγος επιμελητής Α στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γιώργος Χειλάς.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι όσα μέτρα και αν επιβάλλει η Πολιτεία, πρέπει κάθε πολίτης να εμβολιαστεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, ο κ. Χειλάς υπογράμμισε ότι είναι στα όρια του εδώ και έναν μήνα και όχι απλά τις τελευταίες ημέρες.

Υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, λέγοντας ότι το σύστημα είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε, ακόμη και μετά την κορωνοεποχή, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και για άλλα νοσήματα.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, εκτίμησε ότι μετά το τέλος Μαρτίου θα παρατηρηθεί πτώση της επιδημικής καμπύλης. Ωστόσο, έως τότε τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα με αρκετές νοσηλείες και κρούσματα.

Ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, λέγοντας πώς υπάρχει τελικά μεγάλη ανταπόκριση, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και επιπλέον ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι ενδεχομένως να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανοσίας, λόγω των εμβολίων, που θα αγγίζει περίπου το 40-50%. Σημείωσε δε, πως η φυσική ανοσία στη χώρα μας είναι περίπου στο 15%.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ