Δύτης ισχυρίζεται ότι παραλίγο να τον καταπιεί φάλαινα

Ένας επαγγελματίας δύτης αστακών υποστήριξε πως σχεδόν τον κατάπιε μια φάλαινα σε μια τρομακτική συνάντηση στο Cape Cod την Παρασκευή το πρωί. Ο Μάικλ Πακάρντ είναι δύτης επί 40 χρόνια αλλά, όπως λέει, δεν έχει βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Πακάρντ είπε στο WBZ-TV News ότι αφού πήδηξε από το σκάφος του στο νερό, «ένιωσα ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν». Στην αρχή φοβήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση από καρχαρία.

«Τότε κοίταξα γύρω και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχαν δόντια», είπε. «Μετά συνειδητοποίησα, “Θεέ μου, είμαι στο στόμα μιας φάλαινας. . . και προσπαθεί να με καταπιεί”».

Ο Πακάρντ είπε ότι σκέφτηκε «Αυτό είναι, θα πεθάνω». Σκέφτηκε τα παιδιά και τη γυναίκα του και ένιωθε ότι δεν βγαίνει από το στόμα της φάλαινας.

«Τότε ξαφνικά ανέβηκε στην επιφάνεια και άρχισε να ξεφυσά κουνώντας το κεφάλι της. Μετά από λίγο βρέθηκα στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό», είπε. «Ήμουν ελεύθερος και απλά έμεινα να επιπλέω εκεί. Δεν μπορούσα να πιστέψω. . . Είμαι εδώ για να το μοιραστώ».

«Είναι πολύ τυχερός που είναι ζωντανός», δήλωσε ο καπετάνιος Τζο Φράνσις, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός αλιευτικού στόλου. 

«Είδα τον Μάικ να πετάγεται έξω από το νερό με τα πόδια του να βγαίνουν πρώτα με τα βατραχοπέδιλα του και να προσγειώνεται πίσω στο νερό», είπε ο καπετάνιος. «Πήδηξα πάνω στο σκάφος. Τον σηκώσαμε, τον βγάλαμε στο κατάστρωμα και προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, «Τζο, ήμουν στο στόμα μιας φάλαινας», είπε, «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ήμουν στο στόμα μιας φάλαινας Τζο!».

Ο Πακάρντ φοβήθηκε ότι τα πόδια του έσπασαν, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει από το νοσοκομείο αργότερα την ίδια ημέρα, κουτσαίνοντας ελαφρώς.

Η ιστορία της φάλαινας πήρε διαστάσεις στα κοινωνικά μέσα. Ο δύτης εκτιμά ότι βρισκόταν στο στόμα της φάλαινας για περίπου 30 δευτερόλεπτα.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ