ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη ηγετών για τον κορονοϊό στις 25 Φεβρουαρίου

H τηλεδιάσκεψη ηγετών με θέμα τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει μία ημέρα αργότερα στις 10.00 το πρωί νέα τηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια, την άμυνα και την Νότια Γειτονία όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού  στη Γερμανία εκφράζει ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Μία εβδομάδα πριν από τις επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων για την παράταση ή μη του -ισχύοντος μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου- lockdown, ο Κρίστιαν Ντρόστεν τόνισε: «Δεν μπορούμε να αναμένουμε πλήρη προστασία των πολιτών μέσω του εμβολιασμού μέχρι το (καθολικό) Πάσχα (4. Aπριλίου)».about:blank

Ο επιστήμονας του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου στο μιλώντας podcast «Coronavirus Update» του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NDR είπε ότι «ακόμη και αν οι εμβολιασμοί μειώσουν τη θνησιμότητα, η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων παραμένει εν τούτοις ουσιαστική. Πού και πόσο γρήγορα θα χαλαρώνουν τα μέτρα, πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά, διότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με ένα σενάριο, περισσότερα από 23 εκατομμύρια άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-60 θα μπορούσαν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες εάν τα μέτρα χαλαρώσουν πολύ νωρίς και αυτά τα άτομα δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί και επομένως επαρκώς προστατευθεί. Μεταξύ άλλων, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και υψηλά επίπεδα αδειών ασθενείας στις επιχειρήσεις».

Ο Ντρόστεν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε όμως και την θετική του έκπληξη για την προοπτική αύξησης της παραγωγής των δόσεων του εμβολίου κατά τη διάρκεια του έτους.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι νόμιζα πριν από μέρες», είπε.

Ωστόσο, αναφέρθηκε επίσης και στους «αστάθμητους παράγοντες και τις προκλήσεις του εμβολιασμού σε ευρεία βάση».

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των διαφόρων παρασκευασμάτων, δήλωσε ότι «όλα τα εμβόλια είναι εντελώς αποτελεσματικά».

Η καγκελάριος Μέρκελ απορρίπτει πάντως την χαλάρωση του lockdown. Σε συνέντευξή της στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ζήτησε από όλους τους πολίτες να «αντέξουν για λίγο ακόμα.

Υπάρχει πλέον μια εθνική συχνότητα εμφάνισης λιγότερων από 100 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Αυτή είναι μια καλή επίδοση, την οποία δεν είχαμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε και τον έλεγχο του ιού», τόνισε.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ