Ερντογάν: Δεν λέγεται Αιγαίο, λέγεται «Θάλασσα των νήσων»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέφυγε ακόμη περισσότερο σε ομιλίας του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανάμεσα σε όλα, έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετονομάζοντας μάλιστα το Αιγαίο σε θάλασσα των νησιών!

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα ανέφερε

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά του στην Αγία Σοφιά και το πως συνέδεσε τη μετατροπή της σε τζαμί με το τρομοκρατικό χτύπημα στη… Νέα Ζηλανδία!

«Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί» ισχυρίστηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του, αναφέροντας παράλληλα πως «πολλοί ζηλεύουν και ονειρεύονται την Κωνσταντινούπολη μας, αλλά στο τέλος θα χάσουν κι αυτά που έχουν».

Αυτή είναι ακόμη μια ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, από το Αιγαίο μέχρι την Αγιά Σοφιά, ενόψει του νέου γύρων των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ