Ερντογάν: Η Τουρκία είναι παντού – Σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Παλαιστίνη

Σε παραλήρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μερικές ώρες έπειτα από το μπλόκο του Ευρωκοινοβουλίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς η Τουρκία είναι παντού. Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ».

Επιπλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους νέους, τους ζήτησε να κρατήσουν ανοιχτή τη «γέφυρα» με το παρελθόν, ενώ προσπάθησε να συνδέσει τους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το παρόν και το μέλλον.

Συγκεκριμένα, είπε: «Προχωράμε από τα ίχνη του Αλπ Αρσλάν, του Σαλαντίν, του Ερτουγρούλ, του Μωάμεθ Πορθητή, του Γιαβούζ, του Αμντούλ Χαμίτ και του Κεμάλ. Εσείς οι νέοι θέλετε να κρατήσετε ζωντανή μέχρι την αιωνιότητα τη γέφυρα που χτίσαμε από το παρελθόν ως το μέλλον; Ναι!»

Πρόσθεσε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί τους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία. 

Παράλληλα, τέσσερις νέες επιθέσεις με drones καταγράφηκαν τα ξημερώματα σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας. Από αυτές οι τρεις σημειώθηκαν στην πόλη Μπατμάν και η άλλη στην πόλη Σιρνάκ.   

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές της Άγκυρας δεν αναφέρουν από πού προέρχονται αυτές οι επιθέσεις, εικάζεται ότι ενδέχεται να γίνονται από κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις, εξαιτίας και της κινητικότητας στη Μέση Ανατολή. 


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ