ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Ελπιδοφόρο στην πρώτη του προσευχή σαν Πρόεδρος

Ένας από τους επίσημους καλεσμένους του Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη προσευχή του Προέδρου, μία μέρα μετά από την αναμενόμενη ορκωμοσία του, θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα πάρει μέρος στην εκδήλωση της προεδρικής προσευχής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.Η εν λόγω τελετή έχει καθιερωθεί από την πρώτη ορκωμοσία του Τζορτζ Ουάσινγκτον και λαμβάνει χώρα μια ημέρα μετά την επίσημη ορκωμοσία κάθε νέου Αμερικανού προέδρου. Την παράδοση θα τηρήσει και ο Τζο Μπάιντεν, με την τελετή ωστόσο να διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, έτσι ώστε να εκπροσωπήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και να προσευχηθεί εξ ονόματος των πιστών των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είναι ξεχωριστή τιμή να έρθουμε σε επαφή με άλλους ηγέτες της πίστης από όλη τη χώρα και να προσευχηθούμε στον Ελεήμονο και στοργικό Θεό μας για τον νέο μας Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο», ανέφερε ο ίδιος για την πρόσκληση και πρόσθεσε:

«Αυτή η αξιοσέβαστη παράδοση είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του πώς μπορούμε να ενωθούμε ως Έθνος στην προσευχή για τους εκλεγμένους ηγέτες μας. Συμμετέχοντας με άλλους Αμερικανούς διαφορετικών πεποιθήσεων και εθίμων, επιβεβαιώνουμε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της Αμερικανικής Δημοκρατίας μας ως τόπου ελευθερίας συνείδησης και πίστης. Ας προσευχηθούμε όλοι για την υγεία και την επιτυχία του νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου μας, ώστε η γη μας να επουλωθεί και η χώρα μας να ενωθεί».

vradini.gr
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ