Η διαταγή φρούρησης στρατοπέδων με φόντο την υπόθεση Κουφοντίνα έχει επιφέρει εκνευρισμό και αμηχανία

Σε ακραίες αντιδράσεις φαίνεται ότι έχει ωθήσει κάποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η έντονη κινητοποίηση τμήματος του αντιεξουσιαστικό χώρου, που εδώ και 10 ημέρες πραγματοποιεί καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και άλλους στόχους, ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι μια διαταγή του Τμήματος Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής -μιας επιτελικής και όχι μάχιμης υπηρεσίας πληροφοριών- με την οποία δίνονται εντολές για τον «προστασία αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών στρατοπέδων», σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Αττικής. Τη διαταγή αυτή έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Εκνευρισμός στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ

Η δημοσιοποίηση της διαταγής αυτής, προκάλεσε εκνευρισμό στα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ, τα οποία δεν ήταν ενήμερα για τη σύνταξή της, αλλά ούτε και σύμφωνα με τον βαθμό της επικινδυνότητας των αντιδράσεων υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που υπονοεί, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που περιπολεί στα περιοχές της Αττικής όπου υπάρχουν στρατόπεδα, με τον φόβο επανάληψης κάποιας επιχείρησης κλοπής οπλισμού και πυρομαχικών, όπως αυτή στο Συκούριο της Λάρισας, παραμονές Χριστουγέννων του 1989, από ομάδα μελών της «17 Νοέμβρη».

Συγκεκριμένα, στελέχη αυτών των υπηρεσιών ασφαλείας, χαρακτήρισαν «υπερβολική» τη διαταγή αυτή για την ασφάλεια στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αναφέροντας πως «δημιουργεί ένα ακραίο ψυχολογικό κλίμα και ανησυχία που δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα ούτε από πλευράς δράσης τρομοκρατικών ομάδων, αλλά ούτε και στο σύνολο των στοιχείων και των πληροφοριών που επεξεργάζονται συνεχώς οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Την ίδια ώρα, άλλες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ομάδες της Κρατικής Ασφάλειας παρακολουθούν στενά όλες τις συλλογικότητες και τα πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο παρελθόν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων για πρόκληση καταστροφών ή επιθέσεων κατά αστυνομικών δυνάμεων και άλλων στόχων. Με αυτό τον τρόπο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η αστυνομία προσπαθεί να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από οποιαδήποτε κίνηση των ομάδων αυτών, και υπό την πίεση οποιασδήποτε εξέλιξης από την απεργία πείνας την οποία συνεχίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ανάλογη στάση επιφυλακής τηρείται και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, η οποία πλέον έχει σε άμεση διάθεση το σύνολο των διμοιριών των ΜΑΤ, ανά πάσα στιγμή.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ