Η νέα εντυπωσιακή έκρηξη της «Αίτνας» προκαλεί ανησυχία

Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης που δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή Αίτνα, βράζει κυριολεκτικά, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα αλλά και συνεχόμενοι σεισμοί.

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε και μια μεγάλη εντυπωσιακή έκρηξη που συνεχίστηκε μέχρι και την επόμενη μέρα, με τους ειδικούς ωστόσο να ανησυχούν ότι το ηφαίστειο της Αίτνας που βρίσκεται στην Κατάνια της Σικελίας θα αποβεί μελλοντικά ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Μια υπερχείλιση λάβας εμφανίστηκε τώρα και στη βόρεια πλευρά του νοτιοανατολικού κρατήρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι τώρα, δεν υπάρχει απειλή για τους ντόπιους.

Η εν εξελίξει έκρηξη του ηφαιστείου της Etna συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, εναλλάσσοντας διαφορετικές εντάσεις της δραστηριότητας.

Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη.Είναι επίσης από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές.

Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ