Η Amazon βάζει «Stop» στις πωλήσεις αλκοόλ στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω Brexit

Πλήγμα δέχθηκε η Βόρεια Ιρλανδία μετά την απόφαση της Amazon να μπλοκάρει και να σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών. Μάλιστα δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, καθώς ετοιμάζεται να βγάλει «εκτός λίστας» περισσότερα προϊόντα λόγω των νέων τελωνειακών κανόνων του Brexit.

Η Amazon ανησυχεί ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα πρέπει, μετά το Brexit, να καταβάλλεται εις διπλούν στις αποστολές οινοπνεύματος που γίνονται από τη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία δια μέσου της Ιρλανδικής Θάλασσας, μετέδωσε το ITV.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου, ζητώντας πλέον έγγραφα και τελωνειακές δηλώσεις από τις επιχειρήσεις που εισάγουν και εξάγουν προϊόντα από και προς το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, έγινε μια ξεχωριστή συμφωνία που προβλέπει ένα ρυθμιστικό σύνορο στην Ιρλανδική Θάλασσα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των συσκευασιών συνεχίζουν να μεταφέρονται χωρίς προβλήματα και ότι δεν υπάρχει λόγος οι επιχειρήσεις να μην στέλνουν προϊόντα στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Αυτά τα προϊόντα δεν θα φορολογηθούν δύο φορές και θα εκδώσουμε νέες κατευθυντήριες γραμμές, διευκρινίζοντας το θέμα για να διασφαλίσουμε ότι έχουν αντιμετωπιστεί τα όποια εκκρεμή ζητήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ