Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων και των παιδιών να μην αμελούν τους εμβολιασμούς για τις άλλες νόσους, εφιστά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των 06:00 από το Υπουργείο Υγείας, τα εμβόλια θα πρέπει να γίνονται με απόσταση 14 ημερών μεταξύ τους.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κ. Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε στην ενημέρωση για το σχέδιο «Ελευθερία», ότι υπάρχει η διαπίστωση ότι αρκετοί ηλικιωμένοι δεν έχουν κάνει τα εμβόλιά τους για άλλες νόσους, εκτός Covid-19 και σημείωσε ότι είναι σημαντικό αυτά να μην αμελούνται.  Συγκεκριμένα όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν τα εμβόλια που τους έχει συστήσει ο γιατρός τους, όπως είπε, .

Η καθηγήτρια επεσήμανε ότι έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι ενήλικες δεν κάνουν τα εμβόλια που προβλέπονται, όπως αυτά της γρίπης, των HPV κ.λπ. και είναι πολύ σημαντικό ακόμη και εν μέσω πανδημίας να τα κάνουν. Μάλιστα συνέστησε τα εμβόλια των ενηλίκων να γίνονται 14 ημέρες πριν ή 14 ημέρες μετά από το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Στην περίπτωση που κάποιο άτομα έχει μολυνθεί, πάλι τα εμβόλια αυτά δεν είναι αναποτελεσματικά και δεν έχουν αυξημένους κινδύνους» διευκρίνισε. «Επομένως οι ενήλικες θα πρέπει να θυμηθούν ποια εμβόλια τους έχει συστήσει ο γιατρός τους και να τα κάνουν», κατέληξε η ίδια.

Η ίδια ανέφερε ότι και τα εμβόλια των παιδιών δεν θα πρέπει να καθυστερούν, κάτι που συμβαίνει λόγω της πανδημίας και αφού υπάρχουν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ο φόβος για τη μετάδοση της νόσου, αλλά οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους να κάνουν τα εμβόλια σύμφωνα με όσα προβλέπονται για κάθε ηλικία.



agrinio24.gr