Ινδία: Αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι της στο αστυνομικό τμήμα (vid-σκληρές εικόνες)

Αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους το έγκλημα πρωτοφανούς σκαιότητας που διέπραξε ένας Ινδός, ο οποίος, αφού αποκεφάλισε την κόρη του με τσεκούρι, πήγε στο αστυνομικό τμήμα με το κεφάλι της.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο άκαρδος Ινδός αποφάσισε να αποκεφαλίσει την 17χρονη κόρη του χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι γιατί δεν συμφωνούσε με τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε.

Φέρεται μάλιστα να την «συνέλαβε» επ’ αυτοφώρω σε ερωτικές περιπτύξεις, με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού.

«Ανέφερε ότι είδε την κόρη του σε μια ταπεινωτική στάση μαζί με έναν άνδρα και την αποκεφάλισε, σε μία έκρηξη οργής», τόνισε στο Thomson Reuters Foundation ο Ανουράγκ Βατς, αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Χαρντόι στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος εμφανίστηκε με το κεφάλι της κόρης του στο τμήμα, ομολογώντας τη δολοφονία.

Βίντεο μάλιστα με τον δράστη να κρατά το κεφάλι της κόρης του κάνει το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις για την αναγκαιότητα θέσπισης ενός νόμου κατά των δολοφονιών τιμής που αποτελούν «μάστιγα» για τη χώρα.

Οι οργανώσεις ζητούν την προστασία των «υποψήφιων» θυμάτων, την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, αλλά και πιο ενδελεχείς έρευνες από την αστυνομία.

Χιλιάδες γυναίκες, αλλά και νεαρά κορίτσια πέφτουν θύματα δολοφονιών και βασανιστηρίων, τόσο στη νότια Ασία, όσο και στη Μέση Ανατολή κάθε χρόνο, από μέλη των ίδιων τους των οικογενειών τους, που υποστηρίζουν ότι «έβλαψαν την τιμή τους».

«Οι κόρες στην Ινδία θεωρούνται μια ένδειξη της οικογενειακής τιμής, με αποτέλεσμα να διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα», εξηγεί η Μάντχου Γκαργκ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης All India Democratic Women Association στο Ούταρ Πραντές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ινδία κατέγραψε 24 δολοφονίες τιμής το 2019, ωστόσο αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία…


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ