Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έβαλε σε προθήκη τη σύριγγα από τον εμβολιασμό του

O πρωθυπουργός του Ισραήλ δέχθηκε την πρώτη δόση του εμβολίου και θέλησε να κρατήσει αυτή τη στιγμή σαν ενθύμιο, καθώς φύλαξε τη σύριγγα σε μια σε μια γυάλινη προθήκη, πάνω σε μια ξύλινη βάση.

Αυτό το μάλιστα το ιδιαίτερο ενθύμιο θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό.

«Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης έρχεται από το εξωτερικό, του δείχνω αυτό το βέλος», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνοντας ένα άλλο έκθεμα από το γραφείο του. Πρόκειται για ένα αντίγραφο ενός ρωμαϊκού βέλους από την περιοχή Γιοντφάτ, που όπως ανέφερε ήταν το πρώτο οχυρό της Γαλιλαίας που έπεσε στα χέρια Ρωμαίων.

«Τους λέω, αυτό είναι των Ρωμαίων, δεν είναι εδώ πια», σχολίασε. Στην ίδια προθήκη υπάρχει μια μικρογραφία ενός αντιβαλλιστικού πυραύλου του Ισραήλ. Στη συνέχεια, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε τη διπλανή προθήκη με τη σύριγγα λέγοντας «και τώρα θα σας δείξω κάτι διαφορετικό. Ένα άλλο βέλος».

«Αυτή είναι η σύριγγα με την οποία μου έκαναν το εμβόλιο, το πρώτο από τα εκατομμύρια εμβόλια που φέραμε στο Ισραήλ. Θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα βγει από την κρίση του κορονοϊού. Με την πίστη, όλα είναι δυνατά», σχολίασε.

Στην ξύλινη βάση που υπάρχει στην προθήκη, υπάρχει μια επιγραφή με τη δήλωση που έκανε ο Νετανιάχου την ημέρα του εμβολιασμού του. «Μια μικρή δόση για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την υγεία όλων μας», αναγράφεται.

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη χορήγηση δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech από τις 19 Δεκεμβρίου και είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει προχωρήσει αρκετά στο θέμα των εμβολιασμών. Υπολογίζεται πως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ το 3,5% έχει λάβει και τη δεύτερη δόση.

Η χώρα είναι στο τρίτο lockdown με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι ακόμα υψηλά. Πάνω από 500.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί και πάνω από 4.005 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω κορονοϊού στο Ισραήλ, από την αρχή της πανδημίας.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ