Ιταλία – Ρομπέρτο Σπεράντσα: «Η μελλοντική πρόληψη μέτρων θα στηρίζεται περισσότερο στα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία»

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανή αλλαγή των κριτηρίων για την ενδεχόμενη μελλοντική λήψη αποφάσεων που θα αφορούν περιορισμούς και απαγορεύσεις λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

«Σε μια φάση η οποία χαρακτηρίζεται από ένα σημαντικό επίπεδο εμβολιασμού, είναι λογικό σε ό,τι αφορά τον χρωματισμό των περιφερειών και τα μέτρα πρόληψης και ασφαλείας να δοθεί περισσότερο βάρος στο ποσοστό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, σε σχέση με άλλους δείκτες», δήλωσε ο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση με τους ομολόγους του της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Oι δηλώσεις του επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας αποτελούν απάντηση σε αιτήματα πολλών περιφερειών της χώρας του, οι οποίες ζητούν αναθεώρηση των επιδημιολογικών κριτηρίων βάσει των οποίων θα λαμβάνονται οι μελλοντικές αποφάσεις της κυβέρνησης Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης των Ιταλικών Περιφερειών, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, έχει ζητήσει με έμφαση ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία να μετατραπεί – ακριβώς- σε κύριο σημείο αναφοράς για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων κατά της Covid-19.

«Πρέπει να αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε με σαφήνεια το στοιχείο των νέων μολύνσεων μεταξύ των ασθενών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο», τόνισε ο Λουίτζι Ικάρντι, υπεύθυνος υποδομών υγείας της περιφέρειας Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

«Διαφορετικά -πρόσθεσε o Iκάρντι- ο κίνδυνος είναι να αποφασιστεί το κλείσιμο επιχειρήσεων επειδή υπάρχουν πολίτες που έχουν μολυνθεί και κάθονται σπίτι τους, ενώ το υγειονομικό σύστημα λειτουργεί χωρίς προβλήματα και πιέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ