Καταστήματα: Πώς εντοπίζει τους… πονηρούς με τα πολλαπλά SMS η αστυνομία; (vid)

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου έφερε κοσμοσυρροή στα καταστήματα και εμπορικά κέντρα όλης της Ελλάδας με τους καταναλωτές να κατακλύζουν τις αγορές.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, όποιος θέλει να βγει για ψώνια θα πρέπει να στείλει SMS με το 2 στο 13033, με το οποίο ο εκάστοτε καταναλωτής θα πρέπει να κάνει τις αγορές του μέσα σε δύο ώρες είτε στο λιανεμπόριο είτε στα σούπερ μάρκετ.

Παρόλα αυτά, εντοπίστηκαν πολλοί… πονηροί, οι οποίοι έστελναν πολλαπλά SMS για να παρατείνουν το δίωρο τους σε τέσσερις, έξι, ακόμα και 8 ώρες, όπως είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., κ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ανέφερε: «βγήκαν όλοι έξω (το Σαββατοκύριακο). Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού.

Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση του ορίου των SMS.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε τις παραβάσεις μετά από νέα εντολή, κατά την οποία «μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς», εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ