Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ελεύθεροι γιατροί και νοσηλευτές μετά την απολογία τους

Αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ο διευθυντής και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι», οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορίες της παραβίαση μέτρων πρόληψης για την μετάδοση του κορωνοιού.

Στην κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» πέρυσι είχαν εντοπισθεί πολλά κρούσματα κορωνοϊου και είχαν σημειωθεί θάνατοι ασθενών.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή ήταν πολύωρη και αμέσως μετά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν σε τρεις εκ των κατηγορουμένων περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ. Αντίθετα, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακοπουλος , Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης έκαναν λόγο για αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα μέτρα από τον ΕΟΔΥ στην κλινική για την μη μετάδοση του πανδημίας.

«Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα , που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας», δήλωσαν.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ