Κορωνοϊός – Χιλή: Χαλάρωση μέτρων – Εμβολιασμένο το 73% του πληθυσμού

Η κυβέρνηση της Χιλής άρχισε χθες (8 Ιουλίου) τη σταδιακά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για να ελεγχθεί η πανδημία, χωρίς πάντως να ξανανοίξει τα σύνορα, ενώ το 73% των κατοίκων της έχει πλέον εμβολιαστεί.

Πάνω από 11 εκατομμύρια πολίτες της χώρας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους και άρα θεωρείται πως έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε έτσι την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όπου οι παραδόσεις διά ζώσης είχαν ανασταλεί από τον Μάρτιο του 2020, και την επανέναρξη της λειτουργίας πολλών εμπορικών καταστημάτων που παρέμεναν κλειστά εδώ και μήνες.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των θανάτων και των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκαν προοδευτικά τον τελευταίο μήνα. Χθες πάντως καταγράφηκαν 186 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 και 3.193 κρούσματα του SARS-CoV-2, έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες που οι μολύνσεις είχαν μείνει κάτω από το επίπεδο των 2.000. Συνολικά, η χώρα έχει καταγράψει 33.514 θανάτους επί συνόλου 1.579.591 κρουσμάτων.

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ και τα σύνορα παραμένουν κλειστά. Οι κάτοικοι της Χιλής ή η μόνιμοι κάτοικοι που θέλουν να μπουν στη χώρα από το εξωτερικό είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες με δικά τους έξοδα, μέτρο που έχει επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα επιτραπεί να διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις –ιδίως αγώνες ποδοσφαίρου– με θεατές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ