Κρίστιαν Έρικσεν: «Δύσκολα θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο», λέει καθηγητής καρδιολογίας αγγλικού πανεπιστημίου

Ολόκληρος ο πλανήτης σοκαρίστηκε χθες (12 Ιουνίου) από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο ματς για το EURO ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία. Ο διεθνής Τύπος είναι επίσης συγκλονισμένος από το συμβάν.

Ο καθηγητής καρδιολογίας, Σαντζέι Σάρμα, που συνεργάστηκε με τον Κρίστιαν Έρικσεν στην Τότεναμ, είπε πως ο Δανός δύσκολα θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο, υποστήριξε με δηλώσεις της στο αγγλικό πρακτορείο Press Association

Ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όπως και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου.

Μοιάζει να είναι αισιόδοξος για την υγεία και τη μετέπειτα ζωή του Έρικσεν, αλλά εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά

Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα».

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ