Κόκκινος συναγερμός σε Μύκονο και Κρήτη – Στο πορτοκαλί νέες περιοχές – Νέα μέτρα

Τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη. Στο «πορτοκαλί» και η Αττική. Εκτίναξη κρουσμάτων παρατηρείται και στην Σαντορίνη, στην Πάρο και στην Ιο.

Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Ποστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων.

Νέα μέτρα: Δύο φορές την εβδομάδα υποχρεωτικό τεστ οι εργαζόμενοι

Στις περιοχές που κοκκινίζουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ δύο φορές την εβδομάδα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Σήμερα, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι απαιτήσεις αυξάνονται στην περίπτωση που η περιοχή αλλάξει θέση στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Μάλιστα το αποτέλεσμα θα πρέπει να καταχωρείτε στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.

Τα self test και τα rapid test δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να γίνονται από εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σε επιχειρήσεις τουρισμού αλλά και από όλα τα πληρώματα πλοίων και κρουαζιερόπλοιων εφόσον δεν έχουν εμβολιασθεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές.  Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται και στην Σαντορίνη, στην Πάρο και στην Ιο.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ