Κόντρα Πολάκη – Γεραπετρίτη για την επιλογή ασθενών προς διασωλήνωση

Διαμάχη στη Βουλή μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργόύ Υγείας Παύλου Πολάκη και του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη την Τετάρτη (07/04) στη Βουλή.

Αφορμή αποτέλεσε μια «πληροφορία» του κ. Πολάκη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε από την Επιτροπή Βιοηθικής να πάρει θέση για τη διαλογή των ασθενών με κορονοϊό που θα διασωληνόνονταν. Κάτι που διέψευσε ο Υπουργός Επικρατείας κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διάλογος, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής είχε ως εξής:

Παύλος Πολάκης: Έμαθα, ότι είχατε ζητήσει πρόσφατα από την Επιτροπή Βιοηθικής και μετά από την ατυχέστατη δήλωσή σας περί των 5.000 ΜΕΘ «θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς» -και μιλώ πολύ συγκεκριμένα και πολύ επιστημονικά και θα το δείτε και στην πορεία – να πάρουν θέση για τη διαλογή των ασθενών με Covid που θα διασωληνόνονταν. Είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο;

Γεώργιος Γεραπετρίτης: Δεν ισχύει αυτό. Όχι

Παύλος Πολάκης: Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής τέτοια δική σας πρόταση.

Γεώργιος Γεραπετρίτης: Για μία ακόμα φορά παραπληροφορείτε, κύριε Πολάκη.

Παύλος Πολάκης: Λοιπόν, εγώ σας λέω την πληροφόρηση που έχω και είναι επίσημη.

Γεώργιος Γεραπετρίτης: Καλό είναι να την διασταυρώνουμε την πληροφόρηση.

Έχετε κάποιο έγγραφο να καταθέσετε;

Παύλος Πολάκης: Από ό,τι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής.

Γεώργιος Γεραπετρίτης: «Από ό,τι μου είπαν», κύριε Πολάκη;

Παρακαλώ να καταθέσετε έγγραφο.

Παύλος Πολάκης: Ναι, «από ό,τι μου είπαν». Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κύριε Γεραπετρίτη, γιατί εμένα μου είπε μέλος της Επιτροπής ότι τους ζητήσατε να σας κάνουν εισήγηση για τη διαλογή των ασθενών με Covid -19 που θα διασωληνόνονταν, μετά την ατυχή σας δήλωση και σας απάντησαν ότι αυτό είναι δουλειά, όπως ορθώς έπραξαν, των εντατικολόγων που είναι στις ΜΕΘ και των γιατρών που είναι υπεύθυνοι στις κλινικές Covid-19 και δεν μπορεί να βγάλει ούτε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας οδηγίες, αλλά μόνο συμβουλές. Ένα αυτό.


vradini.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ