Λαμία: 43χρονος νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό ύστερα από 82 ημέρες στο νοσοκομείο

Με επευφημίες και πολλές ευχές για να κερδίσει τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και στο δεύτερο στάδιο, στο κομμάτι της αποκατάστασης, πέρασε το πρωί της Τετάρτης (21/7) το κατώφλι της εξόδου του Νοσοκομείου Λαμίας, ο 43χρονος υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που νόσησε από κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Η εισαγωγή του 43χρονου υπαξιωματικού έγινε στο Γ.Ν. Λαμίας την πρωτομαγιά μετά από προβλήματα που παρουσίασε στο αναπνευστικό, όπου εκεί νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στην Κλινική Covid. Η κατάστασή του ωστόσο επιδεινώθηκε και στις 7 Μαΐου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη γεμάτη από ασθενείς ΜΕΘ κορωνοϊού του ίδιου Νοσοκομείου.

Εκεί χρειάστηκε να περάσουν 39 ακόμη ημέρες μέχρι τις 15 Ιουνίου, για να αρνητικοποιηθεί, ωστόσο η κατάστασή του εξακολουθούσε να παραμένει κρίσιμη και το ιατρικό επιτελείο της Μονάδας τον μετέφερε στη Γενική ΜΕΘ προκειμένου να σταθεροποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr.

Ο αγώνας αυτός φαινόταν να μην έχει τελειωμό και ο ίδιος μαζί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δώσανε αλλεπάλληλες μάχες προκειμένου αυτός ο νέος άνθρωπος να κερδίσει τη μάχη της ζωής.

Τελικά μετά από 82 ημέρες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Φώτης Τσιμπούκας και οι συνάδελφοι του, έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου να μεταφερθεί σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης με το οποίο είναι συμβεβλημένος ο Ελληνικός Στρατός για εντατική φυσικοθεραπεία.

Συγκινητικές στιγμές

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το πρωί στο Νοσοκομείο Λαμίας ήταν άκρως συγκινητικές, καθώς εκτός από τη μητέρα του 43χρονου παρευρέθηκαν και συνάδελφοί του για να του δώσουν κουράγιο και τις ευχές τους για τη νέα μάχη που θα δώσει προκειμένου να ξαναβρεί τη δύναμή του και να ξανασταθεί χωρίς βοήθεια στα πόδια του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, το 44% όσων καταλήγουν στην Εντατική δεν τα καταφέρνουν – σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς – και κάτι ανάλογο παρουσιάζεται και στο Νοσοκομείο Λαμίας με το ποσοστό θνητότητας να είναι στο 42,86%.

Ενδεικτικά οι θάνατοι από κορωνοϊό στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς έφτασαν τους 128 (σε ΜΕΘ και Κλινική Ήπιας Νοσηλείας) με τη διάμεση ηλικία να είναι στα 79 έτη. Πρέπει να αναφερθεί όμως ότι οι συγκεκριμένες απώλειες δεν αφορούν μόνο τη Φθιώτιδα, αλλά συνολικά οκτώ νομούς και συγκεκριμένα Φωκίδα, Βοιωτία, Ευρυτανία, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα και Αττική.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ