Μέτρα και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τoν κυκεώνα αποκαλύψεων

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, αλλά και τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προκάλεσαν την ενεργοποίηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος που παρακολουθεί προβληματισμένη όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

Στα γραφεία της World Sailing έφτασε επιστολή από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές με καταγγελίες για όσα έχουν συμβεί ζητώντας άμεση παρέμβαση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της World SailingΝτέιβιντ Γκράχαμ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της αναλυτικής επιστολής Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, που ετέθη υπόψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Ντέιβιντ Γκράχαμ εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα καταγγελλόμενα και αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει τα καταστατικά περιθώριά τους και τις άμεσες ενέργειες που μπορεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ