Μητρόπολη Θεσ/νίκης: Για τον συνωστισμό του Αγ. Δημητρίου φταίνε ΕΛΑΣ και ΜΜΕ

Την αστυνομία δείχνει ως υπεύθυνη για τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε κατά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τρεις μήνες τις πρωτοφανείς εικόνες έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου και με την κουβέντα για το κατά πόσο έπαιξαν ρόλο στην επέκταση της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παίρνει θέση και με ανακοίνωση της επιρρίπτει τις ευθύνες στην αστυνομία.

Η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει αρκετά πριν τους εορτασμούς της 26ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι δεν έχει εντοπιστεί συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τον Άγιο Δημήτριο.

Παράλληλα τονίζει ότι η ίδια είχε προβλέψει το ενδεχόμενο της δημιουργίας αναστάτωσης στη ροή του Προσκυνήματος λόγω της επιμονής της αστυνομίας να αποκλείσει την πρόσβαση στον Ναό δύο ώρες πριν την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας και γι’ αυτόν τον λόγο είχε αντιπροτείνει να διακοπεί το προσκύνημα μισή ώρα πριν τη Δοξολογία, ή η τέλεση της Δοξολογίας να πραγματοποιηθεί σε άλλη εκκλησία της πόλης.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έξω από τον μητροπολιτικό ναό παρατηρήθηκε περιορισμένος τοπικά και χρονικά συνωστισμός κυρίως γιατί με απόφαση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Παράλληλα, αφήνονται αιχμές και για την δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων, κάνοντας λόγο για «μετάδοση πλάνων εντέχνως αποτυπωμένα, από βολική οπτική γωνία, ώστε να φαίνεται κάποια μεγάλη συγκέντρωση κόσμου» και κατηγορεί τα ΜΜΕ για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατασκευασμένα παραπειστικά «γεγονότα» και για εξωφρενικές καταστάσεις. 

«Για εκατό σχεδόν ημέρες σιωπήσαμε, όχι φοβούμενοι ή ως ένοχοι, αλλά προσπαθώντας να μην οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις», καταλήγει η τοποθέτηση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ