Μονή Πετράκη: Συγκλονίζει μαρτυρία – «Μας ράντισε με δύο λίτρα καυστικό υγρό» – Ποιος είναι ο δράστης

Σοκ προκάλεσε η επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη το βράδυ της Τετάρτης από ιερέα που καθαιρέθηκε λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση με ναρκωτικά.

Ο ιερέας βρισκόταν στο Συνοδικό Δικαστήριο για να γίνει συζήτηση για την καθαίρεσή του, καθώς το 2018 είχε συλληφθεί στη βόρεια Ελλάδα με 1.8 γραμμάρια κοκαΐνης και σήμερα γινόταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο θα αποφάσιζε την καθαίρεσή του.

Μάλιστα είχε απασχολήσει και πάλι, τις Αρχές κατά τη διάρκεια μίας επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με το orthodoxtimes, δράστης είναι ο 37χρονος ιερέας Θ.Κ. με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η οργανική θέση του φέρεται να είναι στη Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ.Κ. αγόρασε το καυστικό υγρό από το ίντερνετ και είχε μαζί του δύο μεγάλα μπουκάλια, με τα οποία πέταξε το υγρό κατά των αρχιερέων, καθώς θεωρούσε πως η έδρα ήταν προκατειλημμένη εναντίον του.

«Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Φωτογραφίες – σοκ με λιωμένα ράσα και αίματα

Το orthodoxiainfo εξασφάλισε φωτογραφίες από τη Μονή Πετράκη, στο σημείο που έγινε η επίθεση, οι οποίες συγκλονίζουν καθώς τα ράσα των αρχιερέων είναι πεταμένα και φαίνονται λιωμένα ενώ έχει τρέξει και αίμα από την επίθεση.

1624509208 883 Μονή Πετράκη Συγκλονίζει μαρτυρία – Μας ράντισε με δύο λίτρα
1624509208 199 Μονή Πετράκη Συγκλονίζει μαρτυρία – Μας ράντισε με δύο λίτρα
1624509208 728 Μονή Πετράκη Συγκλονίζει μαρτυρία – Μας ράντισε με δύο λίτρα

Μαρτυρία Καλλίνικου: Μας ράντισε με δύο λίτρα καυστικό υγρό

«Μας φύλαξε ο Θεός, και εμένα προσωπικά. Είχα μία εικόνα στην τσέπη μου και αγιασμό και πιστεύω ότι αυτά βοήθησαν πολύ. Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν είναι σοβαρά και για αυτό δεν έκατσα. Δεν έχω εικόνα για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους», είπε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση. Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό. Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Δεν είπε κάτι. Την φιάλη την είχε σε μια τσάντα. Όταν είδα και έβγαλε τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός. Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Άρτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν οι μητροπολίτες Ζακύνθου, Γλυφάδας, ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, και ο μητροπολίτης Άρτης που πήρε εξιτήριο.

Οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Κονίτσης, Κασσανδρείας και Γουμένισσας νοσηλεύονται στο οφθαλομολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ