«Μουσικό Θεατρικό Αναλόγιο»: Ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project της Μάνιας Βλαχογιάννη

«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Μάνια Βλαχογιάννη featΒίκυ Τσιανίκα σε ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project

Τη σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία με τη Μουσική συνδέει το νέο πρωτοποριακό δισκογραφικό project της πολυτάλαντης Μάνιας Βλαχογιάννη σε συνεργασία με τη θεατρολόγο ΕΚΠΑ και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα, με τίτλο «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο».

Screenshot 8665

Μέσα από τη θεατρική αφήγηση βραβευμένων λογοτεχνικών έργων και την ταιριαστή και συνδυασμένη με το πνεύμα του λογοτεχνικού κειμένου μουσική τους επένδυση, η crossover ερμηνεύτρια, ηθοποιός και λογοτέχνης μαζί με τους συνεργάτες της, ζωντανεύουν βραβευμένα διηγήματα σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Για τον πρώτο κύκλοτου project «ΜουσικοΘεατρικό ΑναλόγιοΙ»

η Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, επέλεξε να παρουσιάσει 4 διηγήματα που καταπιάνονται με θέματα της σύγχρονης αλλά και διαχρονικής πραγματικότητας και συνδέονται άμεσα με την Πόλη της.

«Το Αγόρι στο Παράθυρο» της Κύπριας Μαριάννας Χριστοδουλίδου«Η Ζεστή Σκιά του Ήρωα» της Μαρίας Γεωργαντά και το «Μαργαριτάρι» της Λαμπρινής – Ειρήνης Αναστασίου  απέσπασαν πρώτο, δεύτερο και ειδικό βραβείο αντίστοιχα,στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος 2020.

Το επίσης βραβευμένο με πρώτο βραβείο διήγημα «Ανελκύστε τη Σελήνη» περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αγιοπαρασκευιώτη συγγραφέα Μιχάλη Γριβέα.

Στη θεατρική αφήγηση των κειμένων ακούμε τη σοπράνο crossover με σπουδές στην υποκριτική και εμπνεύστρια της ιδέας Μάνια Βλαχογιάννη, σε μια διαφορετική καλλιτεχνική της πτυχή και τη Βίκυ Τσιανίκα, παραγωγό ραδιοφώνου και αφηγήτρια πολλών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Screenshot 8664

Τη μουσική επένδυση υπογράφει με σύνθεση του ο Γιώργος Πρινιωτάκης και οι πιανίστες Σοφία Παπάζογου και Γιάννης Γιαλίνης σε ερμηνείες κλασσικών έργων και αυτοσχεδιασμούς.

Το «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο Ι» ηχογραφήθηκε σε στούντιο της ΕΡΤ και τα ArtracksRecordingStudios και κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες από την FMRecords.

Ακούστε τα διηγήματα με μουσική παρακάτω:

Μάνια Βλαχογιάννη – «Το Αγόρι στο Παράθυρο» της Μαριάννας Χριστοδουλίδου

 

Μάνια Βλαχογιάννη – «Η Ζεστή Σκιά του Ήρωα» της Μαρίας Γεωργαντά

 

Βίκυ Τσιανίκα – «Ανελκύστε τη Σελήνη» του Μιχάλη Γριβέα

 

Μάνια Βλαχογιάννη – «Μαργαριτάρι» της Λαμπρινής – Ειρήνης Αναστασίου


Πηγη

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ