Μπορεί τελικά η διατροφή να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές ανέφεραν μικρότερο άγχος και πολύ καλύτερη διάθεση εντός εβδομάδων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο PLOS ONE.

Η Heather Francis, του Macquarie University δήλωσε ότι υπάρχουν σίγουρα ενδείξεις ότι η υιοθέτηση διατροφής με πολλές κατεργασμένες τροφές αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Η έρευνα έγινε σε 76 φοιτητές 17 έως 35 ετών. Όλοι ανέφεραν ότι ακολουθούσαν διατροφή με πολλές κατεργασμένες τροφές, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.

Ανέφεραν επίσης αισθήματα λύπης, μειωμένη ικανότητα να αισθανθούν χαρά και έλλειψη κίνητρου την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μισοί έλαβαν συμβουλές να προσθέσουν φρούτα, λαχανικά, ψάρι και ελαιόλαδο στη διατροφή και να μειώσουν τα κατεργασμένα τρόφιμα. Οι υπόλοιποι συνέχισαν τη συνήθη διατροφή τους.

Μετά από 3 εβδομάδες όσοι σταθερά έτρωγαν καλύτερα ανέφεραν καλύτερη διάθεση.

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτή η σημαντικότητα της διατροφής όχι μόνο στη διάθεσή μας αλλά και στην ποιότητα ζωής μας. Όταν κάνουμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε αυτό το βασικό κομμάτι της ζωής μας, αυτομάτως προτιμούμε να αθλούμαστε περισσότερο και να μειώνουμε τις κακές μας εξαρτησιογόνες συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Δεν υπάρχει καμία ουσία ούτε δικαιολογία στην έλλειψη χρόνου σχετικά με τη διατροφή, διότι το να προσέχουμε τον εαυτό μας θα έπρεπε να είναι υποχρέωσή μας και οχι επιπλέον κόπος.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ