Μ. Γκειτς: Θα χρειαστεί συνεχιζόμενος εμβολιασμός – «Τρελοί» και «σατανικοί» οι αντιεμβολιαστές

Ο συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος», Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας σε διαδικτυακό κανάλι στο Youtube, τόνισε πως θα πρέπει να γίνει και τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αριθμού μεταλλάξεων που θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια.

«Η συζήτηση που θα πρέπει θα κάνουμε τώρα, είναι το αν απλώς θα πρέπει να έχουμε μια πολύ υψηλή κάλυψη του τρέχοντος εμβολίου ή χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση του ή αν θα χρειαστούμε ένα τροποποιημένο εμβόλιο», είπε ο Γκέιτς.

Οι παρατηρήσεις του αυτές έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το γεγονός ότι η τρέχουσα παρτίδα εμβολίων δεν είναι καλά «εξοπλισμένη» ώστε να χειριστεί τα πολλαπλά, πολύ μολυσματικά μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και την Βραζιλία.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ότι και οι πέντε εταιρείες που αναπτύσσουν σήμερα τα εμβόλια τους στις ΗΠΑ εξετάζουν ήδη νέες προοπτικές, ώστε να μετριάσουν την απειλή που δημιουργούν οι νέες παραλλαγές. 

Ο ίδιος ο Γκέιτς χρηματοδοτεί πολλαπλές μελέτες στη Νότια Αφρική, με σκοπό να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca, το οποίο όπως αναφέρει αποτελεί «μια νέα πρόκληση», αναφορικά με τις νέες μεταλλάξεις, καθώς και τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Novavax, τα οποία τα περιγράφει ως «ναι μεν καλά, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά» ενάντια στις μεταλλάξεις.

Ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να απαιτηθεί ένα «μόνιμο εμβόλιο» ή πρόσθετοι ενισχυτές για τον επαρκή περιορισμό της απειλής που δημιουργεί ο κορωνοϊός, σε όλες τις μορφές του, τα επόμενα χρόνια. 

«Δεν ξέρω αν ο εμβολιασμός θα γίνεται σε ετήσια βάση, εφόσον όμως ο ιός είναι και θα εξακολουθήσει να είναι εκεί έξω, θα αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για τους Αμερικανούς και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft μίλησε επίσης και για τους ανθρώπους που ο ίδιος έχει αποκαλέσει ως «συνομωσιολόγους», οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, προβάλλοντας ενστάσεις σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, χαρακτηρίζοντας του ως «τρελούς» και «σατανικούς», αλλά δεν πρότεινε κάποια λύση για την αντιμετώπιση του εν λόγω «κακού». 

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι τόσο ακραία όσον αφορά την άρνηση κατά του εμβολίου που ξεπερνά ακόμα και τους αρνητές του ολοκαυτώματος, θα πρέπει κάποια στιγμή θα τραβηχτεί μια κόκκινη γραμμή, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει αυτό, δεν προτείνω λύσεις, δεν έχω ακόμα μια καλή λύση», είπε.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ