Νέα «διαστημική» πόλη στο Τέξας σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Έλον Μασκ

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε την Τρίτη (02/03, τοπική ώρα) ότι δημιουργεί μια νέα πόλη στο Τέξας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δημιουργώντας την πόλη του Σταρμπέις (Αστροβάση), στο Τέξας».

​Ακόμα, ο επιχειρηματίας είπε ότι η πόλη του θα έχει μια περιοχή πολύ μεγαλύτερη από το χωριό Boca Chica, το οποίο βρίσκεται στο κοσμοδρόμιο της SpaceX. 

Ωστόσο, η εταιρεία θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά γραφειοκρατικών μέτρων για την υλοποίηση των σχεδίων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Αν η SpaceX και ο Έλον Μασκ θα ήθελαν να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα καταστατικά της πολιτείας» ανέφερε ο δικαστής Έντι Κρεβίνο, κορυφαίος αξιωματούχος του Τέξας. «Θα επεξεργαστούμε τα σχέδιά του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.»

Για να δημιουργήσει μια νέα πόλη, το SpaceX θα πρέπει να ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να υπογράψουν μια αναφορά που θα υποβάλει στον δικαστή, ο οποίος στη συνέχεια θα διατάξει ένα δημοψήφισμα, σχετικά με το εάν ο δήμος της κομητείας του Κάμερον θα θελήσει την ενσωμάτωση της νέας αυτής πόλης. 

Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι θετικό, τότε η πόλη θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει τους δικούς της νόμους και άλλες διατάξεις.

Η SpaceX έχει ήδη «προσαρτήσει» το μεγαλύτερο μέρος της Boca Chica, μιας μικρής κοινότητας που βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού και περίπου δύο μίλια βόρεια του Ρίο Γκράντε.

Η επιθυμία του Mασκ να δημιουργήσει τη δική του πόλη είναι το τελευταίο σημάδι που δείχνει ότι ο δισεκατομμυριούχος εφευρέτης «ριζώνει» οριστικά στο Τέξας. Το 2020 μετέφερε από την Καλιφόρνια την έδρα της Τέσλα, ενώ στα σχέδια του είναι η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Όστιν.

Η SpaceX σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια νέα εγκατάσταση στο Ώστιν για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της δορυφορικής υπηρεσίας διαδικτύου Starlink.
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ