Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για πιστοποιητικά εμβολιασμού – Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμα

Ειδικότερα, οι ηγέτες έκριναν πως είναι απαραίτητα τα πιστοποιητικά και έτσι, θα είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Πρόσθεσε επίσης πως, από τεχνικής άποψης, για να δημιουργηθεί η βάση για αυτά τα έγγραφα θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, τα πιστοποιητικά θα πρέπει αρχικά να δημιουργούνται σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έπειτα η Κομισιόν να εξασφαλίζει πως θα είναι «συμβατά» και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτό, μαζί με επιπλέον πληροφορίες για τον εκάστοτε πολίτη, θα κάνει τα ταξίδια εντός ΕΕ πιο εφικτά και ίσως να επιτρέψει και σε πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπλήρωσε η Μέρκελ. 

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν επίσης ως προς την παραγωγική ικανότητα των εμβολίων, σημειώνοντας πως αυτή πρέπει να αυξηθεί.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, πιέζουν ως προς την γρήγορη υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τους εμβολιασθέντες ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια.

Στον αντίποδα, όμως, Γερμανία και Γαλλία εμφανίζονται πιο διστακτικές κρίνοντας πως το πιστοποιητικό μπορεί να δημιουργήσει μία υποχρέωση ως προς τον εμβολιασμό και να δημιουργήσει διακρίσεις κατά όσων δεν το έχουν κάνει. 

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ