Οι συγχωριανοί της Κάμαλα Χάρις γιορτάζουν με ιδιαίτερο τρόπο την ορκωμοσία του Μπάιντεν

Η Κάμαλα Χάρις έχει έναν ιδιαίτερο τόπο καταγωγής, αφού ο παππούς της προέρχεται από το Θουλασεντραπουράμ, ένα κατάφυτο χωριό, 320 χλμ νότια της πόλης Μαντράς.

Οι κάτοικοί του λοιπόν έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα που η συντοπίτισσά τους γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από φωτογραφίες της Χάρις και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενώ στους κατοίκους μοιράστηκαν και ημερολόγια με φωτογραφίες των δύο πολιτικών.

«Ένας τοπικός πολιτικός έκανε μια ειδική προσευχή και οι χωριανοί μοιράζουν γλυκά και κρακεράκια από το πρωί», ανέφερε στο NBC Newa

Όσα συμβαίνουν στο ινδικό χωριό έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τη «συγκρατημένη» και ψυχρή, λόγω και των μέτρων ασφαλείας, Ουάσιγκτον.

Καταγωγή

Η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε από μητέρα Ινδή και πατέρα Τζαμαϊκανό, που γνωρίστηκαν στις ΗΠΑ, όπου είχαν μεταναστεύσει για να σπουδάσουν.

Η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό της η Χάρις ήταν στην ηλικία των 5, και στη μνήμη της έχουν χαραχθεί οι περίπατοι με τον παππού της στην παραλία του Μαντράς.

Σύντομα θα εκδοθεί από τον εκδoτικό οίκο Hachette India βιογραφία της Κάμαλα Χάρις, γραμμένη από τη συγγραφέα Hansa Makhijani Jain, με τίτλο «Κάμαλα Χάρις: Η αμερικανική ιστορία που ξεκίνησε στις ακτές της Ινδίας».

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ