Ουρές με το… «καλημέρα» στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης (pics)

«Ζωντανεύει» και πάλι η αγορά μετά το σημερινό άνοιγμα με τη μέθοδο click away αλλά και τη νέα μέθοδο click in shop που επιτρέπει στους καταναλωτές να μπουν μέσα σε ένα μαγαζί αλλά με συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Στη Θεσσαλονίκη η αγορά άρχισε να γεμίζει από τις 10:00 το πρωί και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών φαίνεται να είναι τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί, όπως φαίνεται στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr, που περιμένουν στις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από πολυκαταστήματα για να εξυπηρετηθούν.

αγορα θεσσαλονικη5

Οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν αντισηπτικά στις εισόδους των καταστημάτων αλλά και πινακίδες που αναγράφουν το όριο ατόμων που επιτρέπεται στο εσωτερικό τους. Μάλιστα, στα πολυκαταστήματα το προσωπικό φύλαξης φροντίζει να ενημερώνει τους πελάτες πότε μπορούν να περάσουν και μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός, δεν τους επιτρέπουν την είσοδο.

αγορα θεσσαλονικη6

Υπενθυμίζεται ότι, από σήμερα επαναλειτουργούν πλήρως το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Το ωράριο λειτουργίας τους, όπως και των σούπερ μάρκετ, μπορεί να ξεκινά απ’ τις 7 το πρωί και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ. Μόνο στις επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές τα καταστήματα θα ανοίξουν με τη μέθοδο του click away.

αγορα θεσσαλονικη7

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος ή του mall κατά αναλογία 1 πελάτης ανά 25 τ.μ., υπολογίζοντας τους κύριους χώρους και όχι αποθήκες κοκ. Ένας περιορισμός μάλιστα που ισχύει πλέον και για τα σούπερ μάρκετ. Σημειωτέο πως ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπαλλήλων των καταστημάτων δεν υπόκειται σε περιορισμό.

αγορα θεσσαλονικη8

Παράλληλα οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για τα ψώνια τους απ’ τη στιγμή που θα στείλουν με SMS στο 13033 τον κωδικό 2 λαμβάνοντας την έγκριση ή θα συντάξουν το έντυπο μετακίνησης.

θεσσαλονικη ουρα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους έξω από καταστήματα για να διαπιστώσουν αν οι πολίτες έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, προχωρά σε συστάσεις όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ