Πέντε νεκροί από την πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων στον κόσμο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Serum Institute of India, της μεγαλύτερης μονάδας παρασκευής εμβολίων στον κόσμο που βρίσκεται στη δυτική Ινδία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντάρ Πουναουάλα, απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων στην Ινδία

«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά θλιβερή ημέρα για όλους μας στο Serum Institute στην Ινδία. Δυστυχώς, υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε» σημείωσε ο Αντάρ Πουναουάλα, CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας, που προσέφερε αποζημίωση 34.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο SII παράγονται εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί για την Ινδία, όπου καλπάζει η πανδημία, και για αδύναμες οικονομικά χώρες. Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή ενός εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική Novavax Inc.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ