Παπαευαγγέλου: Άλλαξε το προφίλ της πανδημίας – Ανεβαίνει ο δείκτης θετικότητας

Παρότι τα νέα κρούσματα αφορούν νέους, είναι πλέον εμφανής η διασπορά παντού. Αυξητική τάση εμφανίζει το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρα μας. Από την ιχνηλάτηση έχει φανεί ότι νέοι που επιστρέφουν από τις διακοπές, μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι ή στον επαγγελματικό τους χώρο, σημείωσε η Καθηγήτρια κ. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την εβδομάδα που πέρασε, όπως είπε, αυξήθηκε ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσούν και δεν γνωρίζουν από που κόλλησαν.

«Και ενώ το 59% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, βλέπουμε μεγάλη αύξηση λόγω της ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα). Κάτι που σημαίνει ότι ο ιός είναι έξυπνος και αρκετά επιθετικός. Ωστόσο, έχει μειωθεί ο μέσος όρος των ασθενών, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Παπαευαγγέλου: «Κάτω των 54 ετών ο ένας στους δύο νοσηλευόμενους»

Σήμερα, συμπλήρωσε η κα. Παπαευαγγέλου, ο ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, όταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, ένας στους επτά ήταν άνω των 57 ετών.

«Πλέον, βλέπουμε ένα νέο προφίλ της επιδημίας, με την πλειοψηφία των ασθενών να παραμένουν στο σπίτι. Για να μπορέσουμε να χαρούμε το καλοκαίρι μας, θα πρέπει όμως να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Και το πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών».

Οι νέοι, τόνισε η ίδια, θα ήταν καλό να εμβολιαστούν πριν φύγουν διακοπές, διότι είναι δύσκολο να κολλήσουν, και ακόμη και τότε ούτε θα νοσήσουν βαριά, ούτε θα μεταδώσουν εύκολα τον ιό στις επαφές τους.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ