Παπαευαγγέλου: Μειώνεται σταθερά ο δείκτης θετικότητας σε όλο το φάσμα των τεστ κορωνοϊού

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέλυσε αρχικά τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως μειώνεται σταθερά ο δείκτης θετικότητας σε όλο το φάσμα των τεστ κορωνοϊού.

«Η διασπορά του ιού στην κοινότητα μειώνεται», συμπλήρωσε, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Μάλιστα είπε πως όλη αυτή η καλή εικόνα στη χώρα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που «τρέχει».

Όπως σημείωσε, κατά μέσο όρο καταγράφτηκαν 617 νέα κρούσματα ανά μέρα, μείωση της τάξης του 37% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ η διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων παραμένει 35 έτη.

Παρόλα αυτά, σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Σύρος και η Σαντορίνη, παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων, ενώ και σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, είπε η λοιμωξιολόγος.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως η επιτροπή αναμένει μια αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι στους νέους, λόγω της έντονης κινητικότητας, που στη συνέχεια θα μεταδώσουν τη μόλυνση στους γονείς και τους παππούδες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που απηύθηνε και πάλι έκκληση, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ