Πλατεία Ομονοίας: Τοποθέτηση συσκευών που καθαρίζουν τον αέρα, «ισοδύναμες» με 30 δέντρα

Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα, «ισοδύναμες» με 30 δέντρα, τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με τη LiFO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο όμιλος Πολίτη δώρισε τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία. 

Επί της ουσίας, οι συσκευές αυτές καθαρίζουν τον αέρα ενώ το αποτέλεσμά τους ισοδυναμεί με μια αντίστοιχη φύτευση 30 δέντρων. Η τοποθέτησή τους πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και το μόνο που απομένει είναι η σύνδεσή τους προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα.

Ο εν λόγω όμιλος, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή του πάνω στις τεχνολογίες έξυπνων πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, μέσω της «φύτευσης» των τριάντα δέντρων στην πλατεία Ομονοίας, αλλάζει τον αέρα προς το καλύτερο, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο λόγος για τα ειδικά φίλτρα «Pamares», τα οποία τοποθετούνται πάνω σε στύλους και έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία που διαθέτουν εγγυάται τη δέσμευση ακόμα και των πιο μικρών εξ αυτών, ενώ παράλληλα έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση (18 W.), είναι απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα, και η λειτουργία τους είναι σχεδόν αθόρυβη (μεγ. 30 db).

Πηγή πληροφοριών-φωτογραφίας: Lifo.gr

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ